Ny blogg!

Tenkte jeg skulle si fra at jeg har laga meg ny blogg, den finner du her.

Denne bloggen vil bli liggende, men ikke oppdatert fra nå av.
Håper du vil følge med videre i den nye bloggen!

Garnlageret mitt....!

Jeg vet nesten ikke om jeg tør å poste dette innlegget, for så fort det er gjort kan jeg ikke lenger leve i min fantasiverden der jeg ikke har for mye garn liggende... i den verdenen er det lov å kjøpe så mye man vil uten at lageret blir noe større... MEN, her kommer de harde fakta, sammen med noen bilder så jeg virkelig ser at jeg MÅ gjøre noe med dette! hehehe...

lageret mitt lyder som følger:

Ullteppegarn470
Mor Aase tovegarn203
Safirgarn1273
Rubin992
Østlandsgarn696
Silja648
Babyull431
Raumagarn68
Topp't'tå180
Fagstrikk sokkegarn212
Eskimo80
Easy67
Mor Aase raggegarn150
Cortina103
On-line367
Regia186
Twister73
Div. heklegarn431
Bomullsport329
Baby bomullsport152
Kitten mohair407
Cotton123
Kauni778
Hjertegarn135
Caressa23
Fab74
Cotton Lux50
Lame susy20
Mohair25
Viking sportsragg97
Ullrester443
Bomullsrester847
Total vekt:10063

Bomullsrestene inneholder størsteparten av mitt bomullsgarn generelt, men da jeg hadde kommet dit hen at det skulle veies orka jeg ikke å sortere det siden det bare er små nøster av hver...
 
i bilder ser garnlageret mitt slik ut når det ikke er stua vekk på hver en ledig plass:

IMG_0238

IMG_0240

IMG_0241

Dette er min inspirasjon til å begynne å slanke lageret en smule! noen som føler seg truffet???

Har så mye å vise fram for tida...!

har mye tid om dagen, så da blir det litt å vise fram! hehe... var på stoff og stil og sparkjøp i går, og dette er fangsten:
IMG_0178

det ble en haug med glidlåser, knappenåler, knapper til veska jeg har strikka, tynt silkebånd og stoff til for i veska mi og det stripete til et annet prosjekt som jeg skal begynne på etterhvert!

IMG_0180

ble massemasse garn ( ikke uvanlig når jeg drar på sparkjøp.... godt jeg ikke tar bilde hver gang!)  alle nøstene tilhører påbegynte og ikkepåbegynte prosjekter!

IMG_0182 copy

også kjøpte jeg garnpakke til sauen Shaun som jeg er veldig fan av, og idag er den ferdig! ble litt gele i beina og med øya på stilk, men han fikk da særpreg!

IMG_0176

jeg er også ferdig med tre tova pengepunger som skal selges i butikken på Konnerud, Inspirasjoner og sånt, så det er bare å løpe og kjøpe!

IMG_0177

Har strikka disse sokkene for lenge siden egentlig, men bare glemt å vise de fram! er strikka io vaffelmønster, men det kommer ikke så veldig godt fram i det stripete garnet som for øvrig er online, 6-tråds.

IMG_0179

Til slutt er det julegavene jeg fikk i år, eller alle hånarbeidsrelaterte gaver da! fikk MASSE annet fint også!
men her ser man at noen har fått med seg hva jeg liker å holde på med! fikk en rundpinne til da, men den er allerede i bruk! er mange oppskrifter i boka jeg gjerne skulle begynt på, helst i går =)

det var alt for denne gang, kommer vel tilbake igjen ganske fort, for jeg har en kjole som er så godt som ferdig!

Jeg har vært på julemesse!

På lørdag, altså i går, var jeg med på julemesse for første gang! det var veldig artig, men også VELDIG kaldt! våkna på lørdag morgen til kalde 10 minusgrader og tenkte at jeg bare ville være hjemme! men, jeg hadde jo meldt meg på, så jeg måtte bare kle på meg! det var smia i drammen som arrangerte julemarked, og fordi det var første gang var vi veldig spent på hvor mange som ville komme. oppmøtet var upåklagelig og jeg fikk solgt ganske mye egentlig! er veldig fornøyd med å ha tjent litt penger på en lørdag!
her er  et utvalg av det jeg hadde med meg:

DSC_3946

DSC_3947

DSC_3999

DSC_3996

DSC_3995

DSC_3948

DSC_3998

hmmm...

tenkte jeg bare skulle si fra... jeg vet ikke hva som har skjedd med bildene mine, men et eller annet er det... tok jo egentlig bilde av hele tine da, ikke sånne utsnitt. hehe bare så det er sagt! hehe

jeg har blitt tagget...!

7 ting du kanskje ikke visste om meg???

frk badegakk har tagget meg - bloggen er http://frkbadegakk.blogspot.com - er ikke helt teknisk, så jeg får ikke til å legge den inn i navnet bare jeg... hmm...

1. Link til den som har tagget deg
2. Fortell 7 sannheter om deg, litt forskjellig og litt rart!
3. Tag 7 folk i slutten av blogginnlegget
4. Legg en melding i bloggen deres for å si at de er blitt tagged.

7 sannheter om meg ja... hmmm...

1.  Jeg er veldig glad i å lage mat, men det blir litt for sjelden gjort...
2. jeg er vel ganske perfeksjonist, noe mange sikkert har merka.
3. jeg har vært speider i rundt 10 år, og mye av mine praktiske løsninger kommer derfra...
4. jeg er veldig lite begeistra for slanger, og har alltid på meg gummistøvler hvis jeg skal i skogen...( gjelder også når jeg går i ytterkanten av hagen hjemme... vi bor nemlig så nær skogen)
5. jeg hater karuseller og berg-og-dalbaner... har tatt noen, men har fått vite at jeg ikke har godt av å ta de!
6. Jeg er veldig glad i å være hjemme og kose meg!
7. Jeg er avhengig av friskpastiller...

da var jeg ferdig!

jeg sender utfordringen videre til:  lilleingrid ( http://lilleingrid.blogg.no ), smileull ( http://smileull.typepad.com/ ), filledokka ( http://filledokka.sprayblogg.no/ ), simmalabim ( http://www.simmalabim.piczo.com/ ) , strikkesmil ( http://strikkesmil.blogspot.com/ ) , strikkeglede ( http://www.strikkeglede.blogspot.com/ ), malla ( http://malla-b.blogspot.com/ )


så spennende!

Idag var jeg i butikken som jeg skal selge tingene mine i, Inspirasjoner og sånt på Konnerud, og det lover veldig godt! er utrolig spennende dette her synes jeg! Nå håper jeg bare at noen vil ha det jeg lager og er villig til å betale for det... hehe. kommer tilbake med mer etterhvert på dette området også tenker jeg!

hjemme igjen!

da var vi tilbake i norge! etter å tilbrakt late dager i gdynia satte vi kursen mot danmark, men dog ikke rett opp! overnattet i berlin på veien fordi vi hadde god tid før vi skulle være i løkken! etter å ha kjørt rundt en fredag kveld for å finne hotell, kom vi tiolslutt til ei dame som var veldig hyggelig...(var et ordentlig hotell asså). jeg gikk inn for å høre hva det kosta og ut i bilen igjen... vi fant ut at vi bare måtte ta det siden vi ikke visste når vi kom til å finne et hotell igjen som hadde noe ledig... prisen var 89 euro pr rom, noe som egentlig er litt dyrt for en natt, men når det ikke var noe annet, så hadde vi ikke noe valg  i grunn... pappa lurte på om ikke vi skulle sett på rommene først for å se om de hadde bad på rommet og var fine, men dette droppa vi og tok sjansen. vi er jo egentlig ikke så pripne på det, men det er jo greit at det er reint der da! men i hvertfall, da vi hadde letta bilen for det som  virka som et tonn bagasje vi skulle ha med for en natt kom vi opp på rommene.... haha, om de hadde bad lissom... rommet viste seg å være en 40 kvadrat stor leilighet med bad med badekar, eget kjøkken og masse fancy greier... og vi som lurte på
å sjekke om det var bad der... legger ved noen bilder av det og det i københavn, bare for å se forskjellen....
image103

image104

image105

image106

image107

jeg regner med at dere skjønner hvilket rom vi hadde i berlin, altså det øverste her... hehe

image102

image108

image109

dagen etter kjørte vi litt rundt i berlin og så checkpoint charlie, brandenburger tor og litt av muren (hvertfall det som står igjen) og en tur innom europacenteret... dette var dagen da harry potter boka kom ut, en bok jeg ikke hadde forhåndsbestilt, så jeg levde i håp om at jeg kanskje skulle finne den et sted på veien... gleden var derfor stor da jeg fant den i en bokhandler der og til bare 150 kroner! det redda dagen for meg, jeg jeg var helt klar for å dra vidre ut på autostradaen der man ikke blir bilsyk av å lese! derfor husker ikke jeg stort fra bilturen til flensburg der vi tok siste natta før vi dro til danmark.

i løkken var vi på danacup, dvs søsteren min og laget hennes spilte... helt til da hadde vi bare hatt fint vær, men dette skulle visst ikke vare... og en annen ting: en av kampene de spilte starta halv åtte om mårran, men der må jeg si at jeg meldte pass... jeg har jo ferie! de endte til slutt på delt 16. eller 17. plass eller noe sånt... husker ikke helt i forbifarten... vi bodde på grønhøj strand feriecenter, noe som var veldig ålreit igrunn!

En liten ferierapport!

i mangel på å vise fram ting jeg har laga, tenkte jeg å skrive litt om ferien!
i øyeblikket befinner jeg meg i Gdynia i Polen, en av de få byene med kystlinje, så her nyter vi dagene i sola og kveldene ute og spiser! man merker godt at dette ikke helt er stedet for utenlandske turister (eller så er det det at vi i familien her ser utrolig polske ut...!) for her snakker så godt som ingen engelsk, og de som gjør det er vel ikke helt stødige de heller.... dette blir jo veldig festlig når man er ute og spiser da eller handler lunsj på stranda, for alle rister oppgitt på hodet og signaliserer at de ikke kan engelsk... hmm... men vi blir da ikke sure vi, synes det nesten er mer eksotisk igrunn! ellers er det veldig billig her da! det er jo ikke så veldig dumt! spiste på en skikkelig stilig restaurant første kvelden, og herligheten av store matretter og drikke kom på ca 240 norske kroner... stedet var litt likt glass i drammen, og de som har vært der vet vel da at der hadde vi vel fått mat for en person til samme prisen! og største isen vi fant i isdisken kosta vel åtte kroner... ikke dårlig for en sliten lommebok! er forresten veldig bra shopping her også, som jo da selvsagt også er billig, men foreløpig har jeg endt op med to gensere bare, to varme! (er jo bare nesten 30 grader her) likevel fikk vi bruke for de i går, jeg og Mariell da, ble brått litt kaldt utover kvelden langs kaia her. og da det i tillegg begynte å regne var det veldig godt. akkurat  da spilte vi minigolf, og sta som vi er, så ga vi oss selvsagt ikke! endte med at vi nesten ikke så resultatene på det arket man skriver på, for vi hadde bare en tusj å skrive med, og som kjent flyter sånne ut hvis de ikke er vannfaste! men etter å ha kommet tilbake på hotellet og studert det fant vi ut at pappa vant og jeg kom på tredjeplass...(av fire....)
vi bor på spahotell forresten, så her er det skikkelig fint! var på sånn dyprens av ansiktet i går, var skikkelig deilig, men litt vondt også... fikk no sånn som føltes som det etsa i ansiktet... ikke like godt!
vel vel, nå er det jo nesten ikke vits i å skrive kort til folk siden jeg har tatt hele oppdateringa her,men men... kort ar jo alltid gøy da!

glemte jo forresten å fortelle om den tidligere delen av ferien da... starta med tre dager i københavn der vi var i zoo (maaaange søte dyr!) og tivoli (veldig fint der selv om man haaater karuseller og lignende!)
var også litt på shopping, men der endte jeg bare opp med en topp og litt godteri.. tihi
bodde på et hotell som het cab inn city, og rommene var seriøst så små at de like godt kunne vært camipngvogner som sto oppå hverandre... hehe. veldig greit likevel egentlig da, lå jo midt i sentrum, litt bråk var det, men vi sovna da til slutt! hehe
videre gikk turen med ferje fra rødby til puttgarden og autostradaen til polen... på autostradaen går det jo heeelt sykt fort å kjøre, MEN i Polen er veien litt annerledes kan du si! merka de bare vi kom over grensa at her var det andre boller! kjørte til en by som heter Szczecin (tror det uttales Stettinn....) der skulle vi finne et hotell i sentrum og noe å spise... hadde man bare funnet sentrum da... etter å ha kjørt rundt en stund droppa vi å finne sentrum og fant heller et hotell, som viste seg å ikke være for langt fra "sentrum". da bagasjen var på rommet og vi skulle spise middag gikk vi avgårde med et lite bykart vi fant på hotellet og tenkte at det ikke ville være noe problem... hahaha
etter å ha traska langt om lenge fant i bare stengte steder og mange kirker, så vi ga nesten opp. men så, plutselig så vi ei dame som kom gående med et mcdonaldsbeger i hånda, så vi skjønte at det ikke måtte være så langt unna... det var det heller ikke, så den kvelden ble det junkfood på oss... også så godt som det var siden vi ikke hadde spist på sju timer! billig var det jo å, kom på litt over 100 kr for hele familien!
dagen etter satte vi oss i bilen og skulle til Gdynia. var bare 30 mil å kjøre, noe som ville gått på null komma svisj i tyskland, men ikke i polen! her er det nemlig sånn at veien går innom hver eneste liten landsby, er ikke no motorvei med avkjøringer her nei! det resulterte i at turen tok rundt seks timer med et par små stopp... gjett om vi var lei av polske veier da vi kom fram! derfor er jo ironien stor også da, siden vi i mårra skal kjøre samme veien tilbake! er ikke no annen vei å kjøre heller vettu! har heldigvis god tid tilbake da, skal til grønøy strand eller no i Danmark (der Dana-Cup er) på søndag da... litt deilig å slippe å måtte kjøre langt hver dag! kan dele det opp litt! 

nå er det på tide å avslutte ser jeg! skulle bare skrive litt jeg... hehe
håper alle har en kjempefin sommerferie!

Reddiker fra grønnsakshagen min!

image92

sådde reddiker og gulrøtter i midten av mai, og nå er reddikene klare! og gode var de også! hehe

Endelig er det VÅR!

ville bare si at jeg idag så min første hestehov dette året...! bare så synd jeg ikke fikk tatt bilde av den, men satt i bilen da, så det ville blitt litt vanskelig. kommer nok bilde etterhvert når jeg får tatt et!
er så glad det snart er sommer. jeg er definitivt et sommermenneske!

Kanskje man skulle si noe om seg selv også

nå har jeg for så vidt hatt denne bloggen en stund, men uten å si hvem jeg er... kanskje noen er litt interessert??? hehe

er kort fortalt ei jente fra drammen som lider av kronisk hobbymani!
Litt mer utdypende kan man ta med at jeg stort sett er blid som ei sol... vanskelig det å skrive om seg selv egentlig...
har tilbrakt nesten hele høsten og vinteren hjemme i drammen, litt mot egen vilje. B-vitaminmangel er ikke til å spøke med, men snille foreldre gjør at det er bedre å være hjemme enn å måtte klare seg alene i Trondheim. Var jo egentlig der jeg hadde planlagt å være de neste årene. Kommer sterkere tilbake til høsten, og satser på at det blir ergoterapeut av meg til slutt. som så mange sier : man har plenty av år å jobbe på etter utdanning, så det er ikke så farlig om man venter litt da. og det er jo greit. dette året er stort sett tilbrakt på sofaen foran tv'en med heklenål eller strikkepinner i hendene. Resultatene ligger jo på denne siden... har jo ikke ligget helt på latsida da ;)

før dette gikk jeg på folkehøgskole på Jæren på fotolinja der, som virkelig var et år for livet! Skal tilbake dit første helga i februar om helsa tillater det. men må vel presse den litt å, for jeg vil virkelig tilbake dit. Der traff jeg jo også verdens beste gutt, Anders! Bare så synd at han bor så langt unna. det er jo det eneste minuset med å treffe noen på en skole langt vekk. hehe. man til høsten skal vi gjøre noe med det problemet, for da blir han med på flyttelasset til trondheim, noe jeg synes er veldig bra!

foruten hobby er jeg veldig glad i bøker, musikk, film og mye mer... vet ikke helt om jeg skal begi meg ut på det området nå... hehe

vel vel, det var litt om meg for denne gang. hehe
kommer tilbake om det skulle være noe mer!