Til dere som har lagt igjen spørsmål og kommentarer =)

Jeg har egentlig flytta fra denne bloggen, så jeg er ikke innom så ofte. Hvis det er noe dere vil ha svar på hadde det vært fin om dere går til denne bloggen i stedet: http://mirrevirre.blogspot.com . Legg igjen en kommentar der med mailadresse eller noe jeg kan ta kontakt på, så skal jeg svare etter beste evne! =)

Juletrepynt!

Ja, jeg vet vi er godt ute i jula nå, men sånn småplukk er så ålreit å holde på med! har laga de etter oppskrift fra garnstudio, men brukte lame susy eller no sånn... hvertfall gull da. her er de til stiving og strekking, høres ikke særlig fristende ut... tihi... bruker krøllefri til sånt jeg!
her er samlinga i gull, tror jeg kommer til å lage de i sølv eller kanksje hvitt også!

IMG_0172

Et par hekla og et par tova tøfler.

Har laga tøfler i det siste, fått litt dilla egentlig... de rosa er inspirert av oppskriften til frøken ij, mens de grønne er fra garnstudio.

image184

image185

et mysterie er oppklart!

er vel egentlig ingen som visste om det, men jeg trodde selv jeg var i ferd med å bli litt smårar... i hvertfall, jeg hadde laget denne vinflaskeveska i sommer, men plutselig var den søkk vekk... har lett overalt uten resultater... lurte til slutt på om ikke jeg hadde drømt hele greia, men visste jo at det var flere som hadde sett at jeg hadde laga den... rakk ikke å ta bilde en gang jeg før jeg mista den. forrige uke dukka den plutselig opp, dvs. under kommoden jeg legger de ferdige tingene i da. hadde sett der også flere ganger, men ikke sett den. nå er den i hvertfall her, og sånn ser den ut:

image182


Litt mer julepynt!

er jo ikke jul enda, men tenkte å prøve å få solgt dette da, og da må man jo begynne tidlig!

image174

image177

Hekla teppe

jeg har gjort ferdig en ufo!!! begynte på dette på folkehøgskolen...(høres ut som det er veldig lenge siden det...) men det var i 2006 da. er hekla i cotton lux, aner ikke hvor mye som gikk med egentlig, har ikke veid det enda

men sånn ser det altså ut:
image171

Har hekla noen flere skjerf!

Overskriften taler vel for seg igrunn... det lilla og det grå skal selges, det hvite var hekla på bestilling.

image165

image166

image167


et sjal og et skjerf!

har hatt litt dilla på englemasker, så det har blitt et skjerf og et sjal av det i tillegg til et jeg har lagt ut før da.
det vinrøde sjalet er laget i kitten mohair, mens skjerfet er laga i mohair fra stoff og stil. det skal jeg nok ikke bruke noe særlig mer... var ikke så veldig godt siden det var så klumpete. da er det bedre å betale litt mer asså!

image160

image161

Jeg har laga noen flere nøkkelringer...

... men denne gangen er de hjerter da. var søstern min som lurte på om ikke man kunne hekle hjerter til nøkkelringer, og da måtte jeg jo bare prøve...
har laga de i bomullsport, de er vel en ca. 5 cm høye. festa ringen med sånn smykkekjetting fra panduro.

hadde egentlig også laga en i lyserosa, men den ga jeg bort før jeg fikk tatt bilde. 

image159

To hekla skjerf!

da har jeg laga to nye skjerf, men disse er laget i tynn alpakka. det brune er laga av 150 gram og det blå 200 gram.
image156

image157

Innflytningsgave til Mala og Christian!

nå kan jeg endelig legge ut bildene, for nå er pakka trygt framme og pakka opp! hehe
det ble en duk, grytekluter og ei kopptue i lilla selvsagt! var også med to skilpadder, men de fikk jegaldri tatt bilde av. de er av samme type som de jeg har lagt ut før da!

image153

image154

image155

Veska har fått en god mening!

Har lagt ut bilde av denne veska før, men idag fant jeg ut at jeg skulle melde den på Oktoberrosa, brystkreftaksjonen! det blir lagt ut masse håndlagde produkter på qxl, og pengene går til rosa sløyfe aksjonen!
www.oktoberrosa.com kan man lese mer, og for de som måtte ha lyst, melde seg på! dette går til et utrolig godt formål, så det er bare å produsere!

her er et bilde til av veska mi da...:

image152

Enda en poncho med calorimetry

Bestilling på denne også!

image148

Et skjerf til!

enda ei på jobben til mamma som har bestilt, og nå er det levert:

image147

Et skjerf til...

Har laga et skjerf på bestilling, det ser sånn ut:
har brukt safirgarn fra sparkjøp, 150 gram.

image146

Dyrepark???

Fant diverse oppskrifter på nettet, og vips, noen søte dyr!
Alle er laga i bomullsport.

image143

image144

Ei kopptue til mamma og pappa!

når en har fått nytt fancy kjøkken er det på tide med kopptuer o.l. som matcher litt! hehe
denne er hekla i cotton fra stoff og stil, og det går med i underkant av en tredel av nøstet av hver farge! garnet tilsvarer vel egentlig mandarin petit. fine greier!

image141

En engel!

Har laga en del i solberg 12/4, men tenkte jeg skulle lage en stor en, så den ble i bomullsport og stiva med sukkervann! synes den ble veldig søt jeg! gleder meg masse til jul sånn som jeg lager julepynt! tihi

image140

To ponchoer ferdig

Den ene er til ei på jobben til mamma, den rosa, den andre håper jeg å få solgt etterhvert!
har brukt rubin fra sparkjøp, går med ca. 4 nøster per  poncho.

image137

image139

tova veske

begynte egentlig på et lappeteppe, men det ble en ufo... helt til jeg fikk den geniale ideen om å lage veske av det. så da lage jeg flere lapper og sydde sammen før det gikk en tur i vaskemaskina. var ferdig for en stund siden, men i dag har den fått fôr så det ikke blir ull på alt man legger oppi da!
brukte østlandsgarn, og det gikk vel med rundt 300 gram om jeg ikke husker helt feil!

image134

Et par grytekluter

kjøpte oppskrift på stoff og stil i går, og i dag tidlig ble de ferdig! brukte ca 120 gram garn, cotton fra stoff og stil.

image132

litt tidlig ute da!

men julepynten lager seg ikke selv! og denne skal jo antakelig selges da!
har brukt solberg 12/4 på nål 1,5.

image129

image130

en poncho til!

denne er hekla litt større, er ikke helt sikker på størrelsen egentlig siden jeg hekler uten mønster... men tror den er ca 6-7 år. har brukt rubin superwash fra sparkjøp og det gikk vel med rundt 5 nøster.

image128

Litt spent!

Jeg skal kanskje begynne å selge noe av det jeg har laga i løpet av året, og det slo meg at mye av det ikke er dokumentert her i bloggen. det gjør jeg nå noe med, her kommer det en samling med det meste som har gjennomgått en siste finpuss de siste dagene. sånt som glidelåser er fantastisk kjedelig å sy inn i de tingene man ikke får brukt symaskina på. Men fint blir det, så da er det jo verdt det!

en del skjerf blir med:

image123

og noen pengepunger:

image125

og noen sminkepunger:

image126

og en veske da:

image127


da får vi håpe at noen vil ha det jeg lager da... hehe, er litt spent nå!

Et par grytekluter.

fikk oppskriften av bettann på hobbyforum, og de måtte jo bare lages da! synes de ble veldig fine!
godt mulig det blir en julegave, men vet ikke hvem til enda da!

image121

jeg brukte bommullsportgarn, og det gikk med i underkant av ett nøste av hver farge!

Vest til mamma!

image120

har hekla en før i hvit, men mamma ville ha svart... gikk med tre nøster av stoff og stil bomullsgarn.
er veldig fort gjort å lage den egentlig, begynte i går og ferdig idag!

skjerf i englemasker!

image110

jeg har lært meg englemasker! var jo egentlig ikke så vanskelig da... brukte to nøster kitten mohair og skjerfet er vel da to meter langt! gleder meg til å bruke det!

Pannebånd

image101

fikk helt dilla på sånn muslighekling, så jeg laga et pannebånd i samme mønsteret.
her har jeg brukt litt over et halvt nøste bomullsport.

Hekla vest!

image100

fant mønster på denne på stoff og stil og måtte bare lage den! men laga først en som jeg ikke ble helt fornøyd med, så jeg lagde like godt en til som jeg gjorde om mønsteret litt på...

det gikk med litt over 150 gram garn på denne pluss seks knapper. garnet jeg brukte er bomullsgarn fra stoff og stil... finner lissom ikke no mer navn på det... =)

Enda en elefant!

image99

synes disse er såååå søte! tror jeg skal hekle en til, men så er det pause fra de også... hehe, har en tendens til å lage for mye av en ting sånn at jeg blir lei... huff
gikk med litt over ett nøste bomullsport på denne da, og en sånn kindereggboks med et par metallknapper i så den bråker litt! denne skulle egentlig gis bort, men traff aldri den som skulle få den... men anledningen byr seg vel etterhvert!

Søt elefant!

image95

Er ikke denne bare kjempesøt???
fikk oppskriften av martine på hobbyforum, tusen takk! den er heklet i litt over et nøste bomullsport fra gjestal.
i tillegg har jeg laget den med lyd, altså en sånn kindereggboks med noen metallknapper i så den er litt festlig for babyer. blir nok flere av denne asså!

Enda en poncho...

image94

Har hatt dilla på hekle ponchoer en stund, men tror det er over for denne gang... her har jeg brukt rubin superwash i stedet for ren ull. greit å bruke noe som ikke toves hvis det vaskes for hardt... det er jo tross alt barnetøy og må tåle litt bruk! her gikk det med tre nøster gult og et nøste oransje.

Pannebånd jeg lagde for Maren!

image92

Maren ønska seg to bånd, og da tok jeg nåla fatt... hehe... har aldri hekla striper i før, så det ble en utfordring, men fikk det til sånn som hun ville ha det! synes selv også at de ble veldig stilige!

Enda en poncho..... =)

image91


har fått helt dilla på å hekle sånne ponchoer, derfor lurer jeg på å selge noen... eneste som er så vanskelig er hva jeg skal ta for de... jeg bruker garn for litt over 50 kr og ca. 4 timer på den kanksje... hater å sette pris på ting, så hvis noen har synspunkter på det ville jeg blitt veldig glad for tilbakemelding!


Hekla poncho og calorimetry-pannebånd

image88

fant oppskrift på garnstudio, men har gjort om littegrann... garnet er østlandsgarn, og det gikk med nesten 3 nøster hvitt og et nøste mørk rosa.

Konfirmasjonsgave til søsteren min!

image85

image86

image87

Endelig er sengeteppet ferdig! har egentlig vært ferdig en stund, men ville ikke legge det ut her før det var gitt bort. søstern min ble veldig glad for det og hadde ingen anelse om at det var til henne. jeg har jo tross alt sittet GANSKE mange timer og hekla her hjemme! er veldig fornøyd med resultatet, og det var nesten litt vanskelig å gi det fra seg, men siden det blir i familien er det greit! hehe

det gikk med ca 2300 g solberg 12/4, så det er myyyye tråd her... hehe

En hekla jakke til, men denne gangen blå...

image81

da var 2 av 3 jakker ferdig, eller denne mangler et par knapper da. men må innrømme at jeg er litt lei av å hekle det mønsteret nå! men men, skal da bli ferdig med den siste å! hehe

Heklajakke til bestemor!

image63

tanta mi hadde så fin jakke, og nå får bestemor den også! har begynt på til meg å mamma også, men vi skal ha blå.. hehe, kommer nok  bilde av de også når de er ferdig!
har hekla  i mandarin petit.

image64

her ser du detaljene litt bedre!

fant en oppskrift på sjal i samme mønster, og jeg lurer på om jeg skal lage det en gang... blir nok ikke med det første da, har jo fortsatt noen prosjekter det kan være greit å bli ferdig med!

En påskevinflaskeveske...

laget en som passa til påska også, med påskehare på!

image59

bildet ble ikke så bra siden det er tatt med mobilen...
veska ble sent avgårde på vinlotteri på jobben til mamma.

SØTE drager!

så bilde av denne på hobbyforum, og da fant jeg ut at sånn MÅ jeg bare lage jeg også. endte opp med to stykker, men den rosa tenkte jeg å gi bort.

skulle du fristes til å lage en selv, så er oppskriften på denne siden: http://www.crochetville.org/forum/showthread.php?t=42777

image46

image61

To nye duker og en gammel

image38

Mamman til Anders ønska seg egentlig bare en lik duk som den lyseste, men siden det var så og si umulig å finne den rosafargen i tynt nok garn, så ble den litt mørkere og heller to duker... håper hun blir fornøyd med de da! den lyseste duken er nemlig ganske så gammel og litt slitt, men det skulle være to da vettu på noen  nattbord... og siden jeg er skummelt opptatt av at  ting skal være symmetrisk, så ville jeg heller lage to like...hehe

Hekla jakke

image33

Mamma ønsket seg en sånn jakke! men hun ville ikke være modell, så det er søsteren min som tok på seg oppgaven.
Jakka er hekla i bomullsport, og mønsteret er fra The White Book fra idena. brukte heller bomullsport fordi det er mye billigere, men ellers ganske så likt da. ble ganske fornøyd med resultatet egentlig.

Tova skjerf

Tova skjerf

Hekla og tova skjerf!
synes de her er skikkelig fine, også blir de veldig varme selv om de er så luftige.

Oppskrift på sminkepung!

Var noen som ønska seg oppskrift på sminkepungene, så her kommer den!

kjøpte bomullsportgarn på nille og brukte nål 3,5.

legg opp 37 lm og stikk i 3. lm fra nåla. hekle halvstaver i hver maske ut omgangen. sny med 2 lm og hekle halvstaver i hver til ønsket lengde/høyde.

blomsten fant jeg oppskrift på på garnstudio sine sider.
jeg bruker 20 cm lang glidelås, men det er greit å hekle først for å se hvor lang du trenger. kommer jo litt an på hvor stramt man hekler.

Lykke til alle sammen!

Enda en liten duk

Enda en liten duk

Denne fant jeg på et lite hjørnebord på kjøkkenet :)
Laget en i rosa i julegave til kusina mi også. Litt morsomt å blande nytt og gammelt!
også er den grei å legge på små bord og sånn ( høres ut som ei bestemor nesten jo ;)

Hekla duk

Hekla duk

Tok et stunt i skuffene til mamma for å se om jeg fant noen små duker jeg kunne kopiere, og kom over denne.. er ikke helt lik rundt kanten, men det er stort sett eneste forskjell...
synes det er litt gøy å hekle gamle duker for at tradisjonen ikke skal bli borte! ble litt rar på kanten av midten (litt rart det her)... laga litt annerledes kant som ble litt for stor i forhold til resten... fikk ikke dampa den ned heller, men la den litt fint, så det ordna seg vel... er ikke så flink til å hekle picotkanter enda, så derfor gjorde jeg den litt enklere..

Pannebånd/hårbånd

Pannebånd/hårbånd

Strikka etter oppskrift fra Garnstudio. Brukte Babyullgarn  i dobbel tråd fra Nille i stedet for det som står i oppskriften, men fulgte den ellers til punkt å prikke. gikk veldig greit! Lengden blir jo den samme. hehe
Lurer på å lage et i bomull også, blir ikke så varmt å ha på om sommeren. er veldig glad i denne typen hårbånd nemlig. mangler bare noen cm på mitt eget hår nå, så blir det veldig bra. her er det søsteren min som er modell ;o)

Strikka og tova pung

Strikka og tova pung

Denne har jeg egentlig laget for mange år siden, men den er så søt at jeg ville ha den med her også! hehe
er grønn foran og hvit bak! dette var vel noe av det første litt ordentlige jeg har strikka i mitt liv, men de siste ukene har jeg lært meg litt nytt på den fronten også ( er litt mer heklemenneske tror jeg). Kommer tilbake med flere strikka ting etterhvert skal du se! Holder på med et lite prosjekt nå! hehe

Søt frosk

Søt frosk

Hekla frosk til små barn! Oppskriften er fra Garnstudio sine sider.

Søte Juleengler

Søte Juleengler

Hadde så lyst til å lage noen engler så jeg får min egen julepynt! fant oppskriften i bloggen til gimpelise ( kan ikke ta æren for oppskriften selv!)
nå henger de på juletreet og er veldig søte!

Lilla skjerf som Mala også fikk!

Lilla skjerf som Mala også fikk!

fant en artig oppskrift i en håndarbeidsbutikk i Drammen. er hekla og tova i vaskemaskin. veldig enkelt å lage en kveld foran tv'en! :)

Lilla lue som Mala fikk til jul!

Lilla lue som Mala fikk til jul!

Da er julaften over, og det er trygt å legge ut bilder av resten av gavene. hehe.
Mala ønska seg lue og elsker lilla, så da var det ganske klart hva hun skulle få! har hekla i topp't'tå garn.
har bare hekla staver hele veien, bortsett fra de siste tre omgangene der jeg hekla fastmasker for å få litt mer mønster i lua.

Søte sminkepunger!

Søte sminkepunger!

Har laget noen sånne som dette i løpet av de siste månedene... hehe. går så fort i tillegg til at de blir veldig søte da!

Hekla sjal

Hekla sjal

Har hekla en del sjal de siste to årene, og det er mange som har fått det i bursdags- og julegaver!

Sminkepung i hvitt og turkis

Sminkepung i hvitt og turkis

Hadde planer om å hekle en lue med sånne rundinger... det gikk ikke så veldig bra, så da ble de til en sminkepung i stedet. foret me turkis "silke". Synes den ble ganske stilig egentlig jeg.

Turkis og brun veske

Turkis og brun veske

Har laga denne på samme måte som den under, men ensfaget på hver side. den ene brun og den andre turkis.

Veske jeg har laga

Veske jeg har laga

Har laga denne til ei venninne. Er i motsatte farger på den andre sida for å gjøre den litt mer allsidig... kan brukes ved flere anledninger. :)