skjerf i englemasker!

image110

jeg har lært meg englemasker! var jo egentlig ikke så vanskelig da... brukte to nøster kitten mohair og skjerfet er vel da to meter langt! gleder meg til å bruke det!

hjemme igjen!

da var vi tilbake i norge! etter å tilbrakt late dager i gdynia satte vi kursen mot danmark, men dog ikke rett opp! overnattet i berlin på veien fordi vi hadde god tid før vi skulle være i løkken! etter å ha kjørt rundt en fredag kveld for å finne hotell, kom vi tiolslutt til ei dame som var veldig hyggelig...(var et ordentlig hotell asså). jeg gikk inn for å høre hva det kosta og ut i bilen igjen... vi fant ut at vi bare måtte ta det siden vi ikke visste når vi kom til å finne et hotell igjen som hadde noe ledig... prisen var 89 euro pr rom, noe som egentlig er litt dyrt for en natt, men når det ikke var noe annet, så hadde vi ikke noe valg  i grunn... pappa lurte på om ikke vi skulle sett på rommene først for å se om de hadde bad på rommet og var fine, men dette droppa vi og tok sjansen. vi er jo egentlig ikke så pripne på det, men det er jo greit at det er reint der da! men i hvertfall, da vi hadde letta bilen for det som  virka som et tonn bagasje vi skulle ha med for en natt kom vi opp på rommene.... haha, om de hadde bad lissom... rommet viste seg å være en 40 kvadrat stor leilighet med bad med badekar, eget kjøkken og masse fancy greier... og vi som lurte på
å sjekke om det var bad der... legger ved noen bilder av det og det i københavn, bare for å se forskjellen....
image103

image104

image105

image106

image107

jeg regner med at dere skjønner hvilket rom vi hadde i berlin, altså det øverste her... hehe

image102

image108

image109

dagen etter kjørte vi litt rundt i berlin og så checkpoint charlie, brandenburger tor og litt av muren (hvertfall det som står igjen) og en tur innom europacenteret... dette var dagen da harry potter boka kom ut, en bok jeg ikke hadde forhåndsbestilt, så jeg levde i håp om at jeg kanskje skulle finne den et sted på veien... gleden var derfor stor da jeg fant den i en bokhandler der og til bare 150 kroner! det redda dagen for meg, jeg jeg var helt klar for å dra vidre ut på autostradaen der man ikke blir bilsyk av å lese! derfor husker ikke jeg stort fra bilturen til flensburg der vi tok siste natta før vi dro til danmark.

i løkken var vi på danacup, dvs søsteren min og laget hennes spilte... helt til da hadde vi bare hatt fint vær, men dette skulle visst ikke vare... og en annen ting: en av kampene de spilte starta halv åtte om mårran, men der må jeg si at jeg meldte pass... jeg har jo ferie! de endte til slutt på delt 16. eller 17. plass eller noe sånt... husker ikke helt i forbifarten... vi bodde på grønhøj strand feriecenter, noe som var veldig ålreit igrunn!

En liten ferierapport!

i mangel på å vise fram ting jeg har laga, tenkte jeg å skrive litt om ferien!
i øyeblikket befinner jeg meg i Gdynia i Polen, en av de få byene med kystlinje, så her nyter vi dagene i sola og kveldene ute og spiser! man merker godt at dette ikke helt er stedet for utenlandske turister (eller så er det det at vi i familien her ser utrolig polske ut...!) for her snakker så godt som ingen engelsk, og de som gjør det er vel ikke helt stødige de heller.... dette blir jo veldig festlig når man er ute og spiser da eller handler lunsj på stranda, for alle rister oppgitt på hodet og signaliserer at de ikke kan engelsk... hmm... men vi blir da ikke sure vi, synes det nesten er mer eksotisk igrunn! ellers er det veldig billig her da! det er jo ikke så veldig dumt! spiste på en skikkelig stilig restaurant første kvelden, og herligheten av store matretter og drikke kom på ca 240 norske kroner... stedet var litt likt glass i drammen, og de som har vært der vet vel da at der hadde vi vel fått mat for en person til samme prisen! og største isen vi fant i isdisken kosta vel åtte kroner... ikke dårlig for en sliten lommebok! er forresten veldig bra shopping her også, som jo da selvsagt også er billig, men foreløpig har jeg endt op med to gensere bare, to varme! (er jo bare nesten 30 grader her) likevel fikk vi bruke for de i går, jeg og Mariell da, ble brått litt kaldt utover kvelden langs kaia her. og da det i tillegg begynte å regne var det veldig godt. akkurat  da spilte vi minigolf, og sta som vi er, så ga vi oss selvsagt ikke! endte med at vi nesten ikke så resultatene på det arket man skriver på, for vi hadde bare en tusj å skrive med, og som kjent flyter sånne ut hvis de ikke er vannfaste! men etter å ha kommet tilbake på hotellet og studert det fant vi ut at pappa vant og jeg kom på tredjeplass...(av fire....)
vi bor på spahotell forresten, så her er det skikkelig fint! var på sånn dyprens av ansiktet i går, var skikkelig deilig, men litt vondt også... fikk no sånn som føltes som det etsa i ansiktet... ikke like godt!
vel vel, nå er det jo nesten ikke vits i å skrive kort til folk siden jeg har tatt hele oppdateringa her,men men... kort ar jo alltid gøy da!

glemte jo forresten å fortelle om den tidligere delen av ferien da... starta med tre dager i københavn der vi var i zoo (maaaange søte dyr!) og tivoli (veldig fint der selv om man haaater karuseller og lignende!)
var også litt på shopping, men der endte jeg bare opp med en topp og litt godteri.. tihi
bodde på et hotell som het cab inn city, og rommene var seriøst så små at de like godt kunne vært camipngvogner som sto oppå hverandre... hehe. veldig greit likevel egentlig da, lå jo midt i sentrum, litt bråk var det, men vi sovna da til slutt! hehe
videre gikk turen med ferje fra rødby til puttgarden og autostradaen til polen... på autostradaen går det jo heeelt sykt fort å kjøre, MEN i Polen er veien litt annerledes kan du si! merka de bare vi kom over grensa at her var det andre boller! kjørte til en by som heter Szczecin (tror det uttales Stettinn....) der skulle vi finne et hotell i sentrum og noe å spise... hadde man bare funnet sentrum da... etter å ha kjørt rundt en stund droppa vi å finne sentrum og fant heller et hotell, som viste seg å ikke være for langt fra "sentrum". da bagasjen var på rommet og vi skulle spise middag gikk vi avgårde med et lite bykart vi fant på hotellet og tenkte at det ikke ville være noe problem... hahaha
etter å ha traska langt om lenge fant i bare stengte steder og mange kirker, så vi ga nesten opp. men så, plutselig så vi ei dame som kom gående med et mcdonaldsbeger i hånda, så vi skjønte at det ikke måtte være så langt unna... det var det heller ikke, så den kvelden ble det junkfood på oss... også så godt som det var siden vi ikke hadde spist på sju timer! billig var det jo å, kom på litt over 100 kr for hele familien!
dagen etter satte vi oss i bilen og skulle til Gdynia. var bare 30 mil å kjøre, noe som ville gått på null komma svisj i tyskland, men ikke i polen! her er det nemlig sånn at veien går innom hver eneste liten landsby, er ikke no motorvei med avkjøringer her nei! det resulterte i at turen tok rundt seks timer med et par små stopp... gjett om vi var lei av polske veier da vi kom fram! derfor er jo ironien stor også da, siden vi i mårra skal kjøre samme veien tilbake! er ikke no annen vei å kjøre heller vettu! har heldigvis god tid tilbake da, skal til grønøy strand eller no i Danmark (der Dana-Cup er) på søndag da... litt deilig å slippe å måtte kjøre langt hver dag! kan dele det opp litt! 

nå er det på tide å avslutte ser jeg! skulle bare skrive litt jeg... hehe
håper alle har en kjempefin sommerferie!

Pannebånd

image101

fikk helt dilla på sånn muslighekling, så jeg laga et pannebånd i samme mønsteret.
her har jeg brukt litt over et halvt nøste bomullsport.

Hekla vest!

image100

fant mønster på denne på stoff og stil og måtte bare lage den! men laga først en som jeg ikke ble helt fornøyd med, så jeg lagde like godt en til som jeg gjorde om mønsteret litt på...

det gikk med litt over 150 gram garn på denne pluss seks knapper. garnet jeg brukte er bomullsgarn fra stoff og stil... finner lissom ikke no mer navn på det... =)

Enda en elefant!

image99

synes disse er såååå søte! tror jeg skal hekle en til, men så er det pause fra de også... hehe, har en tendens til å lage for mye av en ting sånn at jeg blir lei... huff
gikk med litt over ett nøste bomullsport på denne da, og en sånn kindereggboks med et par metallknapper i så den bråker litt! denne skulle egentlig gis bort, men traff aldri den som skulle få den... men anledningen byr seg vel etterhvert!

Ullstrikk i 26 varmegrader... joda! hehe

image98

ei på jobben til pappa skal ha tvillinger til høsten, så jeg tenkte jeg skulle strikke litt tøy da... men å strikke i ull når det er 26 grader er jammen meg varmt... endte med at jeg satt foran ei vifte om kvelden fordi det var så varmt... hehe
oppskriftene er fra garnstudio, men brukte silja strømpegarn i stedet. selv synes jeg hvertfall ikke det klør, også er det ganske holdbart! gikk med totalt ca halvannet nøste av hver farge, så det holder til ganske så mye!